lördag 4 augusti 2012

Sensommarblommorna är här...

...och de går i gult och brunt.


Praktlysingen blommar så den lägger dig av de tunga blommorna och rudbeckiorna kommer den ena efter den andra. De hör till mina favoriter med sina varierade färgställningar och sin uthållighet. De blommar till långt in på hösten.

Idag blev det inte många knop trots att ett av barnbarnen kom speciellt för att hjälpa mig i trädgården. Hon hade med sin syster och vi blev sittande och pratade medan vi fikade i paviljongen som nu är iklädd  blommande klematis. Möblerna är ju äntligen ihopsatta igen och taket ger skön skugga där. Sen kom den käre L på att Malin nog skulle hjälpa honom att få igång laptopen som stått oanvänd det senaste året... minst!
Där for min trädgårdshjälp idag! Men den härliga Malin lovade att komma igen i morgon... så nu hoppas jag att det inte blir regn då så kan vi få lite gjort då i stället!

Det börjar trycka på lite i sytarmen nu och jag satt och tittade i en tidning på kvällningen och hittade ett scraptäcke som jag tror att jag ska sy. Med stor betoning på TROR! Men jag tycker att det ser så fint ut så jag ska nog sätta igång med det. Det ser ganska enkelt ut och vi behöver några scraptäcken då vanliga filtar drar åt sig Märtas päls som rullar över golven för tillfället! Hon fäller ju flera gånger om året!! Vi är ju faktiskt inne i augusti eller hur? Så det börjar bli dags för såna hobbies igen!

Så ser det ut här i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland för tillfället. Tänk vad Hillevis myntade uttryck är beskrivande för var vårt hus är beläget!! Titta in hos henne... det är väl värt besväret!

Ha det gott därute
Kram
Bibbi


11 kommentarer:

 1. Blomsterglädje vid det gula huset huset mellan hav och sjö i norduppland!
  Ta hand om er!!
  kram

  SvaraRadera
 2. Detsamma ska ni göra! Ta vara på sommarens dagar!!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör vi! En av häckarna är klippt och lite mer ogräs år uppdraget... tack vare barnbarnen. Regnet kom så klart på eftermiddagen!
   Kram

   Radera
 3. Så vackra blombilder.
  Har din sylust också varit ute på äventyr? Jag har i alla fall försökt lura fram min genom att börja skära remsor.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch du Wivi... svaret till dig kom under Majas svar så du får läsa det där!! :D

   Radera
 4. Så härligt det låter med barnbarn besök och fika i paviljongen omgärdad av blommande kelamatis.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodu... det är gott det och vi upprepade det idag igen tills regnet kom! Men vi hann med en del innan och lite efter också... vi kan ju inte bara gotta oss!
   Kram till er i skånsland

   Radera
 5. Åh, rudbeckior är verkligen så fina. Jag tycker om dem som har mycket rostrött och stora bullar i mitten. Själv har jag bara de allra enklaste gula, de som min pappa kallade för giraffer - men det kan man ju ändra på!

  Visst är det ett bra uttryck - det gula huset mellan sjö och hav i norduppland - men det är ju precis så det är, Min kamera har för det mesta semester och det är nog bara trotjänare sedan eviga tider och som känner till allt sedan Trojas tid som vill ha koll - men tack ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De roströda är de allra finaste tycker jag med!! Jag tar av lite frön och driver upp till dig. Det kan gå så att jag kan dela på mina och då blir det blommor redan nästa år... blir det bra? :D.
   Jodu... den är alldeles otroligt bra... din beskrivning av det gula huset!!
   Sen Trojas tid... det var ju nyss det!
   Här regnar det som vanligt :(
   Ha det gott och klia!

   Radera
 6. Mange nydelige blomster :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt besök Tone!!
   Kram

   Radera