onsdag 5 september 2012

Höstsolen skiner...

...på Hilda


Hon sitter i solen vid blomlådan... bland höstvissnande krasse. Hon tycker att det är varmt och skönt att sitta där!


Så kom även Märta och slog sig ner i solen medan matte kryper omkring med kameran i högsta hugg!


Skam till sägandes kommer jag inte ihåg vad den är skönheten heter. Så helt enkelt vacker hon är!


Känn dig välkommen in i en krasses innersta. Ju närmare man kommer desto mer förundrad blir man... eller hur? Vilka konstverk blommorna är!


Astrarna står där ståtliga och  i vackra färger. De varar länge och är fina att ta in och sätta  i en vas!


Stockrosorna blommar äntligen... men bara vita i år! Men jag är ändå glad över att de så troget kommit under flera år trots att de ju är ettåringar. Idag blev det bara blommor... både fyrbenta och såna som står stadigt förankrade i jorden! Nu börjar det vara lite på sluttampen för de flesta blommorna... men en del finns ändå kvar ett tag till! Två klematis säger att de vill blomma trots att det är sent... så vi får väl se om knopparna hinner slå ut!

Jag har varit i kontakt med vårdcentralen om  mina onda händer och fått veta att remissen är ivägskickad och att jag står på väntelistan. Men jag borde ju fått ett meddelande om det kan jag ju tycka. På handkirurgen bad man om ursäkt för det slarvet... och när jag påtalade att vårdgarantin nu har löpt ut vaskade hon snabbt fram en tid redan den 17 september för ett första besök. Jag fick veta att de inte har sååå lång väntetid på operation så det ska inte behöva ta så lång tid... om nu doktorn tycker att jag ska opereras! Jag undrar i mitt stilla sinne hur länge jag fått vänta om jag inte hört av mig??

Så har det gått ännu en dag i det gul huset mellan hav och sjö i norduppland! Jag är trött efter en dag med häcksaxen som jag knappt orkar hålla... men buskarna måste klippas och det går ju snabbare med den än med en sekatör! Jag lyckades så klart klippa av sladden en gång... men det kunde vi fixa och sen var jag lite vaksam på var sladden var nånstans! Tänk att man ska utmärka sig!!

Ha det gott ni alla därute och var rädda om varandra!
Kram 
Bibbi
8 kommentarer:

 1. Fina blombilder.
  Vi har haft stockrosor i husets rabatt i flera år, likaså har min syster, så att de är ettåriga stämmer inte. Däremot vet jag att de inte blommar första året.
  Hoppas du snart får ordning på dina händer. Tänk att man själv ska behöva ringa och "tjata".
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju roligt när de kommer tillbaka och blommar igen... men i år var de
   färre än förra året!
   Det ska bli skönt att få lite hjälp med de onda händerna... äntligen!
   Kram

   Radera
 2. Jättefina bilder på både hundar och blommor!
  Måste erkänna att jag ler när jag läser om den avklippta sladden!
  2 gånger har jag skurit av sladden till min Mp-3 spelare när jag skurit tyg!
  Nu har jag köpt en stereo och lyssnar ur högtalare i stället!
  Det blir billigare i längden;-D
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Le du...det gjorde inte jag trots att jag kan göra det nu så här efteråt! Men det var ju urbota dumt att inte kolla var sladden befann sig! Det var ju bra att vi hade jordfelsbrytare inkopplad! Tror inte att jag gör om det!
   Kram

   Radera
 3. Åhh, alla dina underbara bilder, så fina..Och är det inte konstigt med denna väntetid, själv väntar jag ju med mina fötter:O))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan behöva titta på lite fina blommar nu Immi! Hoppas att du får hjälp med dina fötter snart... det börjar väl bli dags för vårdgarantin för dig också?
   Ligg på dem och tala om att du finns!
   Kram och tröstetankar!

   Radera
 4. Åh, vilka härliga skäggblommor - de är de finaste, fast de är rätt grå!

  Stockrosor kan vara både ett- och tvååriga vad jag förstår och de ettåriga fröar av sig till nya året därpå om allt är väl. Mina höns tycker att sånt är strunt och ser till att stockrosor minsann är onödor!

  Haha, klippa av sladden... jo där har man ju varit själv också! :D

  SvaraRadera
 5. Så klart att du vet det och rätt är det ju också! Dina hönor ser allt till att de har nåt att äta och stockrosfrön kan vara goda... tror jag!
  Har du också varit lite för snabb med saxen... eller hur man ska säga?! Den är egentligen alldeles för tung för mig... men jag gjorde så gott jag kunde!
  Så är det :D

  SvaraRadera