onsdag 19 september 2012

Stackars lilla Hilda...

... man säger att livet på en pinne är ganska bra. Men ...en pinne i ögat är inte bra!!


Hur kan sånt bara hända det undrar jag som inget visste... under hur lång tid vet jag inte!
Det var på kvällningen igår och det var dags för näst sista rastningen för dagen och Hilda stannade på bron och krafsade sig på nosen... aha tänkte jag ...en fästing!. Mycket riktigt det satt en där på överläppen inne i det värsta skägget... så vi vände in igen och jag tog upp henne på trimbordet och tog bort den rackaren! Så gick vi ut på en tur och inget ovanligt inträffade. 

När vi varit hemma en stund såg jag plötsligt att hon var alldeles blöt runt sitt ena öga och när jag tittade efter kunde hon inte öppna ögat. Nu var vår klinik stängd för dagen ... vad göra?? Jag kunde inte få henne att öppna ögat så jag kunde titta... så vi har haft en hemsk natt med en hund som bara ville klia sitt onda öga och en klarvaken matte som vaktade. Ho när en tåligt liten hund vår lilla kråka... hon säger inte ett pip hur ont hon än ha och det är jättejobbigt att se hennes tysta plåga!

 Direkt på morgonen ringde jag och fick så klart komma in akut med Hilda. Då är man glad att den penningslukande kliniken finns!! När ens vänner plågas betyder pengarna ingenting!! Vi fick vänta en liten stund och sen kom vår veterinär och hämtade oss för undersökning. Hilda knep ihop så det gick inte att se mer än att det var något som var riktigt fel! Bedövning lades och vi fick vänta en stund  och se då gick det bättre.
Att hornhinnan var trasig kunde Per genast se och efter lite mer klämmande och tittande fick han syn på nåt som visade sig vara en liten grenbit på 1½ cm inne under ögonlocket i Hildas lilla öga!! Det var det största "skräp" jag plockat ut... sa han och såg mycket förvånad ut! Sen följde undersökning med mikroskop och en massa olika medikamenter mot den infektion som uppstått. Tratt till Hilda förstås och absolut förbud mot att ens klia lite. Noggranna instruktioner om olika droppar vid olika tidpunkter under dagen och den kommande natten fick jag och återbud i morgon bitti för vidare kontroll och behandling!

En mycket trött och ledsen hund ligger nu i sin bädd och hon kliver inte upp själv. Den där tratten är väl tilltagen för att inget oförutsett ska kunna hända... men den är för tung för vår lilla fågel... så hon kan inte gå med den utan att "picka" på backen.

Att jag är trött kan väl alla förstå och den kommande natten måste jag upp och droppa i ögat kl.24.00... kl 04.00 och kl 06.00 i morgon bitti så det är nästan ingen idé att sova i natt heller! Men det är kanske en god idé att göra det i alla fall... så jag tar mig till och  från vet.kliniken  på morgonen... helskinnad.

Här händer konstiga saker i det gula huset mellan hav och sjö i norduppland... så vi vet att vi lever!!

Ha det bättre ni  alla därute och var rädda om er!
Kram
Bibbi
15 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Men oj oj så hemskt för Hilda, vi håller tummar och klor att allt blir bra.
  Loke en liten dvärgschnauzer kille på snart 8 månader hälsar så gott till er alla.
  Ann i Aspudden (Stockholm)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ann... så synd att du är "anonym"... skriv gärna igen och om du har en blogg eller hemsida vill jag gärna titta in till Loke och dig!
   Tack för din kommentar!

   Radera
 2. Men stackars lilla kråkan! Det var inget roligt alls och ont har det nog gjort så att det räcker och blir över. Vilken tur att hon blir så ompysslad nu. Fast ledsnast är hon nog över parabolen! Skäggtröstepussar från Embla som säger att det strax blir bra, det där!

  SvaraRadera
 3. Men OJ!!! stackars stackars lilla Hilda och matte med förståss ;)
  Kramar kommer till från mig och mina tjejer!!
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 4. Men åhh,då vilken olycka, så det kan gå....förstår om du är trött, men stackas Hilda:O))Kram Immi

  SvaraRadera
 5. Stackars lilla Hilda! Det är ju konstigt hur en pinne kan komma IN i göat! Men, som du säger, konstiga saker osv...
  Kram till både dig o Hilda!

  SvaraRadera
 6. Men kära värld... hur i hela friden fick den där stora pinnen plats i ögat?!! Otroligt, vad de kan råka ut för. Men skönt att den är borta nu. Förstår att du är trött och sliten, men att du tar väl hand om lilla Hilda är det ingen som tvivlar på. Vila när och om du kan, man behöver sina krafter.

  Kram och kli till er alla!

  SvaraRadera
 7. Kära nån lilla kråkan vad hon råkat ut för , tillråga på allt elände ska den stora tratten sitta på oxå, men det är nog bra så hon inte kommer åt att klia. Ta nu hand om er och klia lite extra på skäggen. Kram

  SvaraRadera
 8. Tack för alla hållna tummar och tår... en hålögd matte är lite gladare nu då det ser bättre ut idag. Fortsatt droppande... men inte på natten... det tackar jag för! Återbesök på måndag!
  Kram från en gladare Hilda också!

  SvaraRadera
 9. Oj oj, stackars Hilda. Vad ont de måste ha gjort. Hoppas att hon blir bra utan bestående men. Det är tur att klinikerna finns.

  Tack för dina fina ord om min blogg igår. :)

  Kram!

  SvaraRadera
 10. Hilda,lilla hjärtat!
  Hoppas det är bättre med ditt öga! Vi lider med dig och din matte.
  Vi håller tummarna att allt går bra.
  Hälsningar från June och hundarna, Wilma,Jerry,Isac

  SvaraRadera
 11. Men tack o lov att det är bättre så både du och Hilda får sova.
  Det är fruktansvärt jobbigt när det händer, jag har precis också
  haft det jobbigt med min lilla hund, inte en pinne dock men en morot
  som fastnade, trodde inte det skulle gå vägen. Men med penecillin mot
  lunginflammationen så är hon nu samma glada Emma som vanligt.
  Kram till er
  Hälsningar
  Gerd

  SvaraRadera
 12. HUR STÅR DET TILL med Hildaliten?

  SvaraRadera
 13. Nu är det måndag... och återbesöket förhoppningsvis avklarat... och det skulle kännas fint med en liten uppdatering här. Hur mår Hilda och ni andra?!!!

  SvaraRadera