måndag 10 september 2012

Repris nästan...

...dagen efter!


Jag kunde inte hålla mig... var tvungen att gå dit igen med kameran i högsta hugg! Men viken var helt tom!! Snopen tog jag hundarna och gick en långtur längs havet och minsann i en annan vik låga de och guppade  i dyningarna. Det blev en liten uppvisning igen... undrar om det var samma svan som visade upp sig i går ? Den mittersta är en unge som väl också ville visa sin fina sida. 

Nu dröjer det nog inte så länge förrän de drar iväg. Idag har jag sett två transträck så det börjar bli hög tid... åtminstone för dem som ska sträcka långt söderut! Det känns lite vemodigt att vi kommit så pass långt in i hösten redan. 

Jag har börjat tömma lite krukor och har rensat upp lite i den stora rabatten... men det finns massor kvar som ska göras innan jag kan vinterstänga i trädgården. Regnet har gått hårt åt en del blommor som ligger nere på jordbädden och det är svårt att räta upp dem när de hunnit börja växa åt fel håll! Så en del får allt fortsätta att ligga där de ligger tills frosten tar dem!

Sniglarna för jag en ojämn kamp med de har hittat till mina squashplantor och smaskar i sig innan jag hinner skörda. Det är så retfullt när jag lyckats få lite utdelning och vaktat dem noga under sommaren och nu exploderar populationen av dessa eländiga sniglar. Hur jag än gör så nog finns det några kvar som äter sig mätta om natten ... när jag sover!! 

Nu ska jag sova och sniglarna ska väl äta sin kvällsmat kan jag tro!!
Sånt är livet i det gula huset!

Kram på er
Bibbi

11 kommentarer:

 1. Imponerande vackra fåglar och lika imponerande vackra bilder.

  Sniglar är ett elände, när de är på fel plats vid fel tidpunkt. Mina föräldrar har trädgården full av vinbergssnäckor (heeeeeter de verkligen så? De där mega-stora sniglarna?). Skulle gärna vara utan dem, det vet jag.

  I min trädgård växer ju inget ätbart, förutom äpplen och rabarber, och det är det ju inga sniglar som gillar. Bra, så.

  Kram å kli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo... vad jag vet så heter de så! De äter ju faktiskt de med fast många tror att de inte gör nån skada!Jag kan plocka hink på hink om jag vill. Jag vill... plockar och bär ut i skogen där jag tycker att de hör hemma! Men de lägger ju ägg och då är man lurad i alla fall!

   Radera
 2. Strö en massa sågspån(går säkert bra med hamsterströ också om man inte sågat nåt på länge och har tillgång till sågspån) runt alla plantorna, de hatar att åla sig fram i sågspån. Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där låter fiffigt. Jag ska tipsa mina föräldrar!

   Radera
  2. Tack Lotta... om det funkar är en seger vunnen. Hoppas att fler som odlar känner till ditt tips!
   Kram

   Radera
 3. Köp på ICA... skulle jag vilja säja. Men...visst är det underbart med egenodlat. Jag har inga sånadäringar än, men de kommer nog nu när jag börjat gilla detta med egetodlat. SÅGSPÅN, ska lägga på minnet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ju inget ICA här hos oss så det får bli Coop Forum eller Willys då. Det ser mörkt ut för det egna nu så jag får nog ge mig... för den här gången :D Här ska sågas!

   Radera
 4. En vacker uppvisning ! På min blogg har jag gett dig en liten utmärkelse ! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Åse!! Vad glad jag blev!!

   Radera
 5. så fina foton du tar, känns nästan som man är där live

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Carina... vad roligt att du tittar in!!
   Kram

   Radera